Inloggen in RAP

IP-adres: 54.173.237.152

Welkom bij RAP, het HRM-kennissysteem van IJK met alle antwoorden op al uw HRM-vragen. Meer informatie

De voordelen op een rij

Altijd antwoord op uw HRM-vragen

RAP, het complete HRM-kennissysteem voor de publieke sector, is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat u altijd een antwoord hebt op iedere HRM-vraag. U vindt in RAP niet alleen de cao van uw sector  maar ook uitgebreide adviesteksten, modelbrieven en jurisprudentie.

Hierbij werkt IJK nauw samen met diverse werkgeversorganisaties. RAP is ook uw toegang tot de kennis van onze Helpdesk HRM en van uw collega-HRM’ers in het land. Kortom, met RAP beschikt u over een uitgebreide digitale kennisbank en persoonlijke (telefonische) support. Daarnaast heeft u als gebruiker van RAP toegang tot onze uitgebreide juridische dienstverlening op maat, tegen speciale, aantrekkelijke tarieven.

Het schema hieronder geeft u inzicht in de opbouw van de RAP-dienstverlening.

1. Medewerker
Uw medewerker zoekt zelf in het medewerkersdeel van RAP naar het antwoord op zijn HRM-vraag.

medewerker
pijl

2. HRM
Komt de medewerker er zelf niet uit dan kan hij/zij de vraag stellen aan de afdeling HRM. Vervolgens kan de HRM'er:

 • het antwoord zoeken in het uitgebreide HRM-systeem van RAP;
 • de vraag aan uw collega’s in de sector voorleggen in het HRM-netwerk van RAP;
 • de vraag bespreken tijdens een RAP-gebruikersbijeenkomst van IJK.
rap
pijl

3. Helpdesk HRM
Indien de HRM'er zelf geen (volledig) antwoord op de vraag vindt, kan hij/zij de Helpdesk HRM van RAP inschakelen. De specialisten helpen u graag.

helpdesk
pijl

4. Juridisch advies
Is het geen simpele vraag maar een uitgebreide casus. Ook dan biedt RAP uitkomst. Voor advies op maat bij uitgebreide juridische vraagstukken of langer lopende trajecten waarbij intensieve begeleiding nodig is, beschikt de Helpdesk HRM over ervaren juristen.

juridisch
Meer informatie

Digitaal inzicht in de actuele arbeidsvoorwaarden en aanvullende lokale regelingen

Via het HRM-kennissysteem RAP krijgen u en uw medewerkers altijd digitaal inzicht in uw arbeidsvoorwaarden èn de voor uw organisatie geldende aanvullende lokale regelingen.

Ondersteuning van gespecialiseerde arbeidsjuristen via de Helpdesk HRM

Kunt u met behulp van RAP het antwoord op uw vraag onverhoopt niet vinden? Dan kunt u de hulp van onze Helpdesk HRM inschakelen. Onze HRM-specialisten staan voor u klaar!

Met een abonnement op RAP heeft u jaarlijks recht op een aantal gratis helpdeskuren. Dit tegoed is een jaar geldig en wordt jaarlijks aangevuld. Naast dit jaarlijkse tegoed kan tegen een aantrekkelijk gereduceerd tarief een betaald abonnement worden afgenomen.

Meer informatie

Uitwisselen van kennis en ervaringen via het HRM-netwerk  

In de online omgeving van RAP heeft u toegang tot een speciaal digitaal HRM-netwerk waarin alle RAP-abonnees kennis en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

U kunt vragen stellen aan vakgenoten uit het hele land, discussiëren over een actueel HRM-onderwerp en wisselen documenten uit. Honderden HRM’ers zijn lid van dit netwerk in RAP en op het blog worden dagelijks berichten geplaatst.

Meer informatie

Rap demo aanvragen

Wilt u meer informatie over RAP of een demonstratie aanvragen (bij u) op locatie? Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Demo aanvragen

 • “Wat RAP uniek maakt is dat het relatief ‘droge materie’ weet om te zetten naar een overzichtelijk en altijd actueel inzicht in arbeidsvoorwaarden.”

  Annemarie List , beleidsadviseur P&O, Gemeente Barendrecht

 • “Het systeem is erg gebruiksvriendelijk vanwege de handige zoekfunctie en de koppelingen tussen de modules en de links naar externe websites.”

  Paul Stallenberg, Directeur HRM, Hogeschool Zuyd

 • “Vanwege het feit dat de module gebaseerd is op de geldende cao en aangevuld kan worden met eigen regelingen, is het een ideaal kennisinstrument voor de dagelijkse HR-praktijk.”

  Jan Pronk, hoofd afdeling P&O, Minkema College

Vraag nu een demo aan en
ervaar de mogelijkheden zelf.

Vragen einde